ניתוח לכריתת טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

19/02/2024 | 03:32 | מאת: Shlomi

היי ד"ר, בן 41, לאחר שנים רבות של טחורים חיצוניים ופנימיים וניתוח דופלר שלא עזר, נראה שאין לי ברירה אלא את הניתוח שכל כך מפחידים מהשלכותיו ומההחלמה- כריתת טחורים. אשמח לכמה שאלות קצרות: 1. האם ניתן לנתח בזמן התפרצות הטחור, כשהאבחנה היא טחורים דרגה 4 עם קריש דם? או שצריך לחכות שיעבור? 2. האם בניתוח אחד מסירים גם פנימיים וגם חיצוניים? 3. האם הסרה של טחורים חיצוניים משמעותה שהם לא קיימים ולא יכולים לחזור יותר או שיכול להתפתח חדש בעתיד? 4. בהנחה שמסירים הכל הכל, האם זה מגדיל את הסיכון להצטלקות יתר או לחוסר שליטה על סוגרים? והאם זה יותר כואב? 5. לגבי ההחלמה, אני ספורטאי, מתי ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית בעצימות מלאה לאחר ניתוח? תודה :)

בניתוח מסירים את הטחורים הפנימיים וגם את החלק החיצוני. לרוב הם לא חוזרים... הסיכון לאיבוד שליטה הוא אפסי בידיים מנוסות וגם הצטלקות יתר נמנעת אם הניתוח מבוצע בצורה נכונה. אחרי הניתוח המקום כואב כשבועיים וניתן לחזור לפעילות כעבור תקופה זו

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות