גרד כרוני - האם פתיר?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

09/02/2024 | 13:20 | מאת: אורח

שלום רב ד"ר לפני כחמש שנים אובחנתי עם פרוקטיטיס מסוג קוליטיס והתחלתי להשתמש בנרות רפאסל. סמוך לתקופת האבחון החל להתפתח אצלי גרד בפי הטבעת, שנמשך עד היום כבר חמש שנים כאמור. ניסיתי כל מיני משחות (אפלומיצין, פניסטיל, בייבי פסטה) אך עם הצלחה חלקית בלבד. המשחה היחידה שסייעה לי באופן משמעותי הייתה טרידם אך השימוש בה היה מוגבל לשבוע בלבד. האם יש דרך ודאית לדעת אם הגרד נובע מהתרופה או מהמחלה או מגורם אחר? ויותר חשוב, האם יש סיכוי לרפא את הדבר הזה שפוגע לי באיכות החיים כל כך הרבה זמן?

הגרד אינו קשור לפרוקטיטיס. זוהי תופעה נפוצה שסיבתה אינה ידועה. הטיפול הוא במשחות סטרואידיות שאותן יתאים לך הרופא.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות