שלשולים לאחר ניתוח המעי הגס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

27/01/2024 | 17:44 | מאת: נועם

שלום סבתי בת 75 עברה לפני כשנה וחצי ניתוח כריתת המעי הגס- כרתו לה כ35 סנטימטרים כתוצאה מגידול שהיה לה שם. עד היום, היא סובלת משלשולים חוזרים ובלתי פוסקים- הכירורג בתגובה אומר שאין דרך טיפול חוץ מכדורים כגון סטופיט שיש לקחת באופן קבוע. האם היא באמת צריכה להיות תלויה בכדורים? זה שיש לה שלשולים גם שנה וחצי אחרי הניתוח, לא מדליק נורה אדומה? תודה רבה

לא פירטת איזה חלק של המעימהגס נכרת. אם מדובר ברקטום, יש מצב של הפרעה בתפקוד הרקטום "החדש" שיכולה להיות זמנית או קבועה. צריך להתייעץ עם המנתח.

27/01/2024 | 18:26 | מאת: נועם

שלום שוב ד״ר. החלק שנכרת הינו החלק הימני של המעי הגס- right extended hemicolectomy. כאמור, המנתח אומר כי אין דרך לטפל בשלשולים מלבד מכדורים כגון סטופיט. רציתי רק להתייעץ עם חוות דעת נוספת, מה מומלץ שנעשה. תודה

לנסות גם מה שנקרא "כלכלה עוצרת" כמו אורז, בננה ועוד (מציע ייעוץ של דיאטנית).

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות