עליית חום לאחר ניתוח טחורים וכריתת פוליפ אנאלי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

23/01/2024 | 21:53 | מאת: דנה

שלום ד״ר, לפני כ-4 ימים עברתי ניתוח של צריבת טחורים דרגה 3 בלייזר וכריתת פוליפ אנאלי על גבעול, ועוד פוליפ על גבי טחור. מעט יותר מיממה לאחר השחרור החל לעלות לי החום בשעת הערב. התחיל מ37.8, ובין נטילת משככי הכאבים במהלך הלילה מדדתי חום של 39. הרופא המנתח אמר שביומיים הראשונים זה הגיוני. כרגע הכאבים שלי החמירו, ויש כאב חד בצד ימין של פי הטבעת שהרופא מעריך שנובע מבצקת. כרגע אני מאוד מתקשה לייצר צואה רכה בגלל כאבים שמשפיעים על התיאבון, אז הוא העריך שהבצקת נובעת מזה או מהטראומה שהאיזור עבר בניתוח. אני לא מקבלת תשובה חד משמעית לגבי עליית החום ואני מודאגת - כמה ימים אחרי הליך שכזה הגיוני להעלות חום? הרי שכל עוד אני לוקחת משככים סביב השעון קשה לעקוב, אבל בין לבין אני מזהה מגמת עלייה בערב. אני מודאגת מאוד ורוצה להבין עד איזה שלב זה סביר והגיוני. תודה רבה

המהלך המתואר אינו מהלך שגרתי אחרי הניתוח המתואר. לא אמור להיות חום גבוה. עלייך להבדק אצל המנתח. אני הייתי מתחיל טיפול אנטיביוטי במצב זה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות