הפנייה לניתוח חיתוך שריר טבעתי פנימי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/12/2023 | 17:50 | מאת: מיכאל אילת

אני סובל כשנה מכאבים מאוד חזקים ולעיתים בלתי נסבלים גם ללא מתן צואה. כשכן הולך לשירותים פעמים רבות ההליך מלווה בדם. פרוקטולוג איבחן שיש טחורים פנימיים, חיצוניים ופיסורה. לאחר טיפול שמרני שלא עזר, הרופא הפנה אותי לניתוח. המנתח מעוניין לבצע חיתוך של השריר הטבעתי הפנימי. למרות האחוזים הקטנים מתופעות הלוואי כמו איבוד שליטה על הסוגרים לצמיתות או בהמשך הדרך, אני חושש מכך. ראיתי שיש דברים אחרות כגון הזרקת בוטוקס לאיזור השריר שאמנם אחוזי הצלחה קטנים יותר, אבל לא מדובר בניתוח בלתי הפיך שתמיד אפשר לאחר מכך לעבור אותו. האם עדיין מקובל לבצע את ההליך שהוא זריקה ולא ניתוח? מעדיף לעבור את הניתוח רק כמוצא אחרון.

אם אתה חושש מניתוח ניתן לנסות בשלב ראשון הזרקת בוטוקס

29/12/2023 | 21:27 | מאת: מיכאל אילת

תודה על תשובתך! בעת גיל מבוגר יותר והיחלשות טבעית של שרירי פי הטבעת, האם מטופלים שעברו ניתוח שכזה יהיה סיכון מוגבר לאיבוד יכולת שליטה על הסוגרים? מעבר ליכולת הסטנדרטית?

הסיכון בידיים מנוסות הוא נמוך ביותר

31/12/2023 | 12:18 | מאת: מי

מספר רופאים ששוחחתי עמם אמרו לי כולם שטיפול בהזרקת בוטוקס אינה כדאית מאחר וכמעט ומעולם לא נתקלו בריפוי של הפיסורה בדרך זו. באופן כללי (כמובן בערבון מוגבל מאחר ולא נבדקתי אישית על ידך), האם זוהי גם המלצתך לבצע ניתוח חיתוך שריר טבעתי ולא הזרקת חומר בוטוקס?

אני אישית לא מבצע הזרקת בוטוקס. מעדיף את הניתוח שהוא עם אחוזי הצלחה קרובים ל100% וכמעט ללא סיבוכים

31/12/2023 | 13:14 | מאת: מיכאל אילת

תודה רבה!!!

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות