פוליפ 5 מ"מ שנמצא בבדיקת קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

18/11/2023 | 22:39 | מאת: ירון

שלום ד"ר אני בן 34. בקולונסקופיה נכרת פוליפ 5 מ"מ. הרופא אמר לי בוודאות שזה טרום ממאיר. ושלח את הפוליפ לביופסיה. השאלה: האם אני יכול להיות רגוע מבחינת תוצאות הביופסיה? בשביל מה הביופסיה אם הרופא יכול לדעת שזה לא מסוכן לפני תוצאות הביופסיה?

פוליפ בגודל הזה הוא כמעט תמיד שפיר. אם אין מסירים אותו הסיכוי להתפתחות סרטן עולה עם העליה בגודל הפוליפ. תמיד שולחים כל רקמה המוסרת מהגוף לבדיקה הסטולוגית. יד פוליפ שהוא שפיר לחלוטין, יש פוליפ שעדיין שפיר אבל בעל פוטנציאל לפתח ממאירות, ויש פוליפ שכבר יש בו ממאירות. לכן צריך להמתין לתשובה הסטולוגית ( שקרוב לוודאי במקרה זה תהיה שפירה )

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות