תוך כמה זמן שינוי תזונתי ותרופות עצירות משפיע

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

18/11/2023 | 10:32 | מאת: פיקו

בן 35 עשיתי דיאטה והורדתי 6 ק''ג במשך חודשיים בערך ואז התחלתי לנהלים בשינויים קושי ביציאות חזרתי לאכול רגיל ועליץי 3-4 ק''ג בעיקר כי הוספתי סיבים (20 גרם יוצא בערך ליום) מה שכנראה לא אכלתי מספיק בדיאטה . קיבלתי נורמלקס . האם שינוי כזה יכול להשפיע תוך כמה זמן חוזים לנורמה ? התופעות הם צואה שקשה יותר להוציא רגל לא בחלק הראשון שלה ושתמיד יש שאריות שצריך להכניס נייר עמוק כדי לנגב .

א. סיבים אינם גורמים לעליה במשקל ב. צריך כלכלה עשירה בסיבים (בעיקר ירקות) + שתיה מרובה כדי למנוע עצירות ולהשיג התרוקנות טובה. אם הכלכלה אינה מספיקה ניתן להוסיף נורמלקס.

18/11/2023 | 12:45 | מאת: חיים

תוך כמה זמן נורמלקס משפיע ותוך כמה זמן אפשר להגיד שהוא לא עזר ויש לטפל בצורה יולר מעמיקה ?

יש לנסות כמה ימים. כדי שהטיפול יהיה יעיל יש צורך במקביל בשתיה מרובה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות