מגה קולון אפשר הסבר ??

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

17/11/2023 | 13:20 | מאת: יפית

עשיתי mri( בת 16)ורשמו שיש לי מגה קולון היה לי עצירות המון זמן על רקע תזונה והתאפקויות .האם זה משהו שחולף ?

מגה קולון הי ו מושג המתאר הרחבה משמעותית של המעי הגס. התאפקות ועצירות כרונית היא אחת הסיבות למצב זה. בהיותך צעירה בת 16 אני מעריך שאם תטפלי כראוי במניעת עצירות ובדחיה מרצון ללכת להתפנות יש סיכוי שעם הזמן המעי הגס יחזור לגודל תקין. לא ניתן להבטיח זאת ואת חייבת להקפיד על ההנחיות כדי להגדיל את הסיכוי להצלחה

18/11/2023 | 20:27 | מאת: יפית

תודה!

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות