בדיקת mri בטן ואגן ושתיית חומר

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/11/2023 | 13:02 | מאת: פאולה

שבת שלום דוקטור אלון האם בבדיקת mri בטן ואגן לביקורת לאחר כריתת סיגמואיד וכריתת תוספתן בכדי להגיע לרמת אבחנה מדויקת ישנו צורך לשתות חומר כמו בבדיקת mre ? או שרק הזרקת חומר ניגוד מספיקה ? תודה מראש על המענה

תלוי מה מחפשים. הפני השאלה לרופא שביקש הבדיקה

11/11/2023 | 14:28 | מאת: פאולה

שלום בשנית עוד לפני שכתבתי פה הפניתי את השאלה לרופא בפעם הראשונה אמר שצריך בפעם השנייה אמר שלא חייבים לכן הפניתי את השאלה אלייך בצורה אובייקטיבית מה שמחפשים בבדיקה האם יש סיבוכים כגון אבצס , דלקת , דלף לאחר ניתוח לפקרוסקופי לכריתת התוספתן מכיוון ש9 שבועות לאחר הניתוח יש עדיין כאבים לסירוגין בבטן התחתונה בימין אם תוכל לכוון אותי האם ישנו צורך לשתות חומר זה יסייע מכיוון שאיני רוצה לעבור בדיקה שאינה מדויקת לאבחן את המצב לאחר הניתוח לאחר שפירטתי כאן את כל הסיבה לבדיקה אולי כן תוכל לסייע לי תודה רבה המשך שבת שקטה לכולם

חומר ניגוד בשתיה מדגים את חלל המעי. חומר ניגוד בוריד מדגים את הרקמות של האיברים התוך בטניים. דלקת ואבצס יודגמו רק עם הזרקה. דלף יודגם עם שתית חומר ניגוד.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות