קוטר צואה משתנה והרגשות מוזרות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/11/2023 | 01:12 | מאת: חיים

שלום דוקטור . אני קצת מוטרד ואין לי ממש עם מי לשתף. לאחרונה שמתי לב שה"גוש" הראשון שלי הוא גדול ויפה יוצא חלק והאחרים שאחריו דקים יותר . לא ממש דקים אבל יותר דקים מהרגיל . או חתיכות קטנות (לא כדורים) כמוכן מבחינת תדירות יציאות 1-2 ביום. בנוסף מרגיש שאני צריך ללחוץ חזק כדי להוציא שאריות צואה ואז הם יוצאים בחתיכות קטנות . החלק הראשון יוצא קל והאחרים עם יותר עוצמה. ואז נותן תחושה של מעין סתימה או חסימה . הוספתי קצת סיבים וראיתי טיפונת שיפור . האם יש מקום לבדיקה מקיפה ? אני חושש שזה סרטן ופספתי . אין דם בצואה , אין ריר , אין כאבי בטן חריגים . גיל 34.5 האם חוסר פעילות גופנית וכאבי גב/אגן יכולים לגרום לזה ? התורים מאוד ארוכים וזה גורם לי לחרדה , מה אפשר לעשות ? יש לציין בגיל30 ביצעתי עקב שלשולים שעברו קולונוסקופיה . שאלה נוספת - האם כירורג שמתמחה בפרוקטולוגיה יש כלים לבדיקות מקומיות או ידנית או שחייב קולונוסקופיה תמיד ? זאת אומרת איזה דרך לרופא יש לבדוק חוץ מהסיפור של האדם

פנה לבדיקת פרוקטולוג

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות