בדיקת mri בטן ואגן ושתיית חומר

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

07/11/2023 | 22:54 | מאת: פאולה

שלום ד"ר רפאל ברצוני לשאול אותך בבקשה היכן מתבצעת השקה של מעי בעת ניתוח לפקרוסקופי לכריתת הסיגמואיד בצד ימין או שמאל של הבטן והאם בבדיקת mri בטן ואגן לביקורת לאחר כריתת סיגמואיד וכריתת תוספתן בכדי להגיע לרמת אבחנה מדויקת ישנו צורך לשתות חומר כמו בבדיקת mre ? או שרק הזרקת חומר ניגוד מספיקה ? תודה מראש על המענה

חלק המעי הגס המכונה הסיגמה או סיגמואיד נמצא בצד שמאל של הבטן ולכן, לאחר כריתתו, ההשקה היא בצד שמאל או במרכז הבטן התחתונה. בבדיקת ct בטן יש גם שתיה של חומר ניגוד כדי שימלא וידגים את חלל מערכת העכול.

08/11/2023 | 10:00 | מאת: פאולה

בוקר טוב בבדיקת סיטי בטן ואגן שותים חומר זה אנו יודעת מניסיון. מה לגבי בדיקת mri בטן ואגן ? האם שותים חומר או רק הזרקת חומר ניגוד מספיקה בכדי לאבחן בצורה הכי מדויקת מצב לאחר ניתוח לגבי ההשקה ששאלתי במידה וההשקה בוצעה בצורה רקטלית האם עדיין המיקום הינו בצד שמאל של הבטן? תודה רבה על המענה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות