ניתוח להסרת פוליפ מפי הטבעת

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

24/10/2023 | 23:43 | מאת: אביטל

שלום. לפני כשבוע עברתי ניתוח לכריתת פוליפ מפי הטבעת. שאלתי היא- אחרי כמה זמן עוברים הכאבים במקום הניתוח? האם ככה עכשיו ישאר תקופה שזה יכאב? כי גם הצואה שעוברת שם מקשה על הכל. עד כה גם היתה לי עצירות קשה. הרופא נתן לי עזראין (משחה מאלחשת) וזה קצת תרם. אך כבר כבר שבוע שזה אמור כבר להיות בסדר הפצע. אשמח לדעת כמה זמן זה אמור להיות כך? אשמח גם לכל מה שיכול להקל על כאבים/עצירות. תודה!

אחרי נתוח כזה צפוי כאב עד כשבועיים מהניתוח. צריך לקחת משככי כאב ולדאוג ליציאות רכות עם כלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה. ניתן גם להשתמש במרכך צואה כמו פגלקס/נורמלקס, אבילק ודומיהם.

25/10/2023 | 12:39 | מאת: אביטל

האם אחרי שבועיים הכאב אמור לחלוף ולהשתפר? כי זה לא מרגיש כך. והאם מעכשיו כל יציאה תהיה ככה של סבל וכאבי תופת או שזה הולך ומחלים/משתפר? ואם הכאב לא עובר עד שבועיים- מזה אומר? תודה על המענה!

יש באזור הניתוח פצע שצריך להחלים. זה לוקח את הזמן שלו. אם אתה מוטרד פנה לבדיקה אצל המנתח

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות