בהמשך לשאלתי מאתמול על טיפול באבצס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

24/10/2023 | 09:34 | מאת: עדי

הי ד"ר, בהמשך לשאלתי מאתמול לגבי טיפול באבצס, יש לי רק בליטה כואבת ליד פי הטבעת, ללא ראש מוגלה. מאז תחילת הטיפול לפני 3 ימים כבר פחות כואב במגע אך הבליטה עדיין קיימת. האם אתה מכיר מקרים בהם טיפול אנטיביוטי בלבד פתר את הבעיה ללא התערבות כירורגית? מטופלת כעת באנטיביוטיקה בלבד וממש מקווה שלא שאזדקק לניתוח. תודה רבה.

בהחלט יש מקרים בהם הטיפול האנטיביוטי מנע ניקוז

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות