ניתוח לפקרוסקופי לכריתת הסיגמואיד במעי הגס כתוצאה מדיברקוליטיס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

17/10/2023 | 22:52 | מאת: פולינה

ערב טוב דוקטור לפני כ3 חודשים עברתי ניתוח לפקרוסקופי לכריתת הסיגמואיד במעי הגס כתוצאה מדיברקוליטיס לאחר בדיקת mri בטן ואגן עדיין נצפה סעיף באזור הכבד האם הסיכוי להישנות של דלקת סעיפים לאחר ניצוח מהסוג הנ"ל יכולה להיות שאלה נוספת היום בטעות שתיתי שייק שהכנתי בבית בנינג'ה שייקר בטעות היה גלעין של תמר שנטחן והשאיר חתיכות ושתיתי אותן האם זה מסוכן ? האם זה יכול לעורר דלקת סעיפים? תודה רבה על המענה

הסיכוי שתהיה דלקת בסעיף בודד במעי הגס הימני הוא קלוש ביותר. אין שום סיכון במה ששתית. לדעתי האישית ניתן לחזור לכלכלה עפ פירות וירקות ללא חשש.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות