חשד לחולשה או צניחת קיר קדמי של הרקטום

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

15/10/2023 | 15:50 | מאת: שי

בת 26. מגיל 12 הייתי סובלת מיציאות קשות וגדולות הייתי מפעילה המון המון לחץ יום יום. היו לי 4 פיסורות שהתרפאו . עם הלחץ במהלך השנים התחלתי להרגיש שאני לא מצליחה להתרוקן עד הסוף הרגשתי מן "גוש" שיוצא מבפנים,כלומר אני מתפנה ובאמצע היציאה אני מתחילה להרגיש את זה, אז הכנסתי את האצבע ואני מרגישה את הקיר הקדמי של הרקטום וכשאני דוחפת בעדינות טיפה כלפי מעלה אני מרגישה צואה מעליו .בכללי אני מרגישה כובד באיזור הזה וצריבה .ועם כל מאמץ אפילו קטן יש הפרשה של ריר וקצת דם (דם רק לעיתים רחוקות ). זה מעולם לא יצא מעבר לפי הטבעת זה נשאר שם בגובה התעלה האנאלית רק הקיר הקדמי ,רק במאמץ, אבל זה מחרפן אותי כואב לי ומציק לי אני לא יכולה לחיות ככה יותר . בכללי האיזור של הרקטום שורף לי מאוד כנראה שנוצרה לי דלקת מכל משחות והחוקנים (משתמשת בחוקן מים כדי לסיים להתרוקן )והאצבע אבל אין לי ברירה ):כתוצאה מהכאב האיזור כל הזמן מכווץ אצלי. *עשיתי בעבר דפקוגרפיה אבל לא היה נעים לי ללחוץ וזה גם נוזל זה לא כמו צואה מוצקה שצריך להפעיל יותר לחץ הבדיקה רק עשתה לי שורף יותר והמליצו לי לעשות פיזותרפיה של רצפת האגן . אני מבינה שפיזותרפיה מחזקת/ מרפה שרירים אבל הבעיה אצלי היא בקיר הקדמי של הרקטום שיורד למטה במאמץ האם פיזו' יכולה לתקן את זה ? יש לציין שעשיתי סיגמו רק בחלק של הרקטום לפני חודשיים יצא תקין אמר שאין דלקת .ונבדקתי עי פרוקטולוג שאמר שאין צניחה אבל הוא רק הכניס את האצבע וזה קורה אצלי במאמץ /:רציתי לשאול האם עושים ניתוח לדבר כזה ?ומה הסיכונים?והאם mri יכול להדגים שינוי מזערי כזה במבנה האגן? מתוסכלת וכאובה אשמח לתשובה תודה !

לא ניתן לענות או לייעץ ללא בדיקה גופנית

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות