קומדין והסרת טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/10/2023 | 22:01 | מאת: רמי

נוטל קומדין ( לא ניתן להפסיק אותו מסתם מלאכותי) יש לי טחורים ( עיגולים סגולים סביב פי הטבעת) איזה שיטות/ טיפול ניתן להסיר ? ( לא יכול לקיים יחסי מין בעקבות זאת) קשירת טחורים? לייזר? אשמח לתשובה

לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית

17/10/2023 | 15:48 | מאת: רמי

לפעמים עדיף לקרוא את השאלה מאשר לענות על טייס אוטמוטי. שאלתי באופן כללי מה הטיפול של הסרת טחורים פנימים או חיצוניים במקרה של מישהו שלוקח קומדין. ואני כבר הובחנתי עם טחורים פנימים וחיצוניים (2,3) לכן אין צורך בבדיקה גופנית. לכן אני שןאל שוב, האם טיפול לייזר מומלץ או כל טיפול אחר לחולי קומדין.

גם אני יכול לענות בגסות... כל טיפול כירורגי אצל מי שנוטל קומדין שלא ניתן להפסיקו כרוך בסיכון לדימום. יש מנתחים שלא יעזו לבצע פעולה כזו ואחרים אולי כן. כדי לדעת ולהעריך את הסיכון צריך לבדוק את המטופל ולדעת בדיוק מה היקף הניתוח ובהתאם לכך לקבל החלטה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות