תוצאות פתולוגיה לאחר ניתוח לפקרוסקופי לכריתת התוספתן

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

20/09/2023 | 14:21 | מאת: רויטל

שלום ד"ר רפאל בבדיקה פתולוגית לאחר ניתוח לפקרוסקופי לכריתת התוספתן נכתב התקבל תוספתן מפורק עם רקמת שומן שאורכו 4.5 ס"מ וקוטרו 0.8 פני הנסיוביות ללא שינויים הראויים לציון לא נראית דיסקולוקציה של הנסיוביות נראית הנקבות בקוטר 1 ס"מ במרחק של 1.7 ס"מ מהשוליים הניתוחיים בתוספתן בחתכים רקמה אפורה גמישה נלקחו מהתכשיר דגימות מייצגות לבדיקה היסטולוגית והונחו ב 2 בלוקים ש"ח פרפין הבלוק 1 קצוות של תוספתן בלוק 2 חומר ממרכז התוספתן אשמח לדעת מה המשמעות של התוצאות והאם זה שכתוב נראית הנקבות בקוטר 1 ס"מ במרחק של 1.7 ס"מ מהשוליים הניתוחיים אומר שהיה נקב בתוספתן מתישהוא ? תודה רבה על המענה

מתוארת רק הבדיקה המקרוסקופית. יש תיאור של נקב שייתכן ונגרם בזמן הניתוח. הפנה השאלה לרופא המנתח.

20/09/2023 | 21:40 | מאת: רויטל

ערב טוב השאלה הופנתה למנתח תשובתו היתה שזו דרך לתאר דלקת אני יודעת שנקב זה נקב ודלקת זו דלקת לכן פניתי אלייך לעזרה יש לציין שנותחתי עקב דלקת כרונית בניתוח אלקטיבי במידה וזה קרה במהלך הניתוח האם זה היה בא לידי ביטוי בצורה כלשהיא ? האם זה יכול להסביר כאבים באזור הניתוח 3 שבועות אחרי ? האם זה שהוצא התוספתן זה בעצם הפיתרון ולא משנה מה היה ? תודה על המענה

כבר כתבתי לך בעבר כי לא מוכרת לי אבחנה של דלקת כרונית של התוספתן. מנתחים בשל דלקת חריפה... אחד הסיבוכים של דלקת חריפה של התוספתן זו התנקבות הגירמת לדלקת זיהומית קשה בחלל הבטן (מפושטת בחלל או ממוקמת באזור סמוך לתוספתן). זו הסיבה שבדלקת חריפה מנתחים כאשר יש אבחנה כזו. הממצא אינו מסביר את הכאב מכיוון שהתוספתן כבר סולק בניתוח. לא צירפת את תוצאות הבדיקה המיקרוסקופית שהיא החשובה יותר לאיבחון סופי של המחלה בתוספתן. לסיכום: לא ברורה האינדיקציה לניתוח, לא ברור מה נמצא בניתוח, לא צורפה התשובה ההיסטולוגית של התוספתן, לא ברורה סיבת הכאב הנוכחי... לא ניתן לתת תשובות ללא הכרת המקרה לעומק וללא בדיקה גופנית.

22/09/2023 | 15:31 | מאת: רויטל

ד"ר רפאל שבת שלום באבחנה הסופית בפתולוגיה Accute appendicitis עדיין כאבים באזור הניתוח חודש לאחר מכן בטן ימין תחתונה הרגשה כמו של משקולת באזור בכל פעולה שאני עושה לגבי הנקב המנתח אמר שלא היה בזמן הניתוח וזה אולי מהדלקת או בזמן שנשלח בשקית לפתולוגיה כיצד ניתן להתקדם עם הכאבים ? האם יש צורך לבדוק בדרך כלשהיא ? הכאב אפילו יותר מציק מלפני הניתוח תודה רבה על העזרה

אין לי יותר מה להוסיף. צריך בדיקה גופנית והכרת המקרה על בוריו. פני לרופא המנתח. אולי יש צורך בct בטן לבירור מצבל שלאצר הניתוח

24/09/2023 | 10:01 | מאת: רויטל

בוקר טוב ד"ר אלון גמר חתימה טובה מה לדעתך הבדיקה הכי מדויקת לאבחון מצב לאחר ניתוח לפקרוסקופי לכריתת התוספתן אולטרסאונד בטן ואגן יכול להראות את התמונה או שזה לא מספיק ? כמובן שסיטי בטן אבל משתדלת להימנע בקרינה מיותרת כי עברתי מספר רב של הדמיות בחודשים האחרונים תודה רבה על המענה

US פחות מדויק והרבה פעמים לא אבחנתי (בשאלה הזו). התייעצי עם הרופא המטפל

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות