הידבקויות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

10/09/2023 | 13:09 | מאת: רומי

בוקר טוב ד"ר ברצוני לדעת מה משמעות של הידבקויות קלות של אומנטום לדופן הבטן באזור הכבד שנצפו במהלך ניתוח לפקרוסקופי לכריתת תוספתן האם היה צורך להפריד מצב זה במהלך ניתוח ? והאם זה יכול להסביר כאבים בבטן תחתונה ואמצעית בימין המקרינים למותן ...לגב ? תודה רבה על המענה

הצורך בהפרדת הדבקויות נקבע על ידי המנתח תוך כדי ניתוח. הממצא וההפרדה לא מסבירים את הכאב המתואר בפניה. הכי נכון יהיה להתייעץ עם המנתח...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות