איבוד שליטה על סוגרים אחרי ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/07/2023 | 14:07 | מאת: שרה

היי, אני שבוע לאחר ניתוח לפיסורה בשיטת חיתוך מצד שמאל של הספינקטר האנאלי. ההחלמה עצמה מרגישה ממש בסדר ואני כבר לא נזקקת למשככי כאבים, גם ההפרשות מהניתוח עצמו עברו. אבל עניין אחד שמטריד אותי הוא העובדה שלאחר שחרור גזים יש בריחה של מעט תוכן צואתי (נראה ממש כמו פס חום על התחתון). על הגזים עצמם אני שולטת אם כי יותר קשה לי ״לשמור״ מבעבר. האם זוהי תופעת לוואי של השימוש המאסיבי בשמן הפרפין? (30 מ״ל בוקר וערב) או שמא זוהי ת״לֹ של הניתוח עצמו והיא תהיה קבועה? ייתכן שליטה על גזים אך חוסר שליטה על צואה? תודה רבה מראש!

כנראה תופעה שתחלוף עם תהליך ההחלמה פני לבדיקה אצל המנתח

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות