פיסורות בפי הטבעת- דרכי טיפול

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

30/06/2023 | 13:41 | מאת: דני

שלום רב, כבר כמה חודשים שאני סובל מפיסורות בפי הטבעת. הרופא ניסה לתת לי כמה משחות בהתחלה כמו פרוקטור גליבנול שלא עזרו. בסוף הוא נתן לי רקטוג'סיק וזה מאד עזר, אך ברגע שסיימתי להשתמש המצב חזר תוך כמה ימים, אם כי בעוצמה נמוכה יותר. לפעמים גם יש דימום. כשזה חוזר אני שם את המשחה ואז זה חולף אבל ברגע שמפסיק למרוח זה עוד פעם חוזר תוך מספר ימים. האם זאת משחה שאפשר למרוח כל יום או רק מדי פעם? אני יכול לפנות לפרוקטולוג אבל סביר שהוא יציע ניתוח וממש אין לי את הכוחות הנפשיים הדרושים לזה. כל עוד אני לומד לחיות עם זה האם אפשר להסתדר בטווח הארוך גם בלי ניתוח?תודה

כאשר יש פיסורה שאינה מחלימה בטפול תרופתי יש צורך בניתוח. הניתוח נעשה לשיפור איכות החיים. אם אינך מעוניין בניתוח תמשיך להתנהל כמו עד עכשו. (עד שתרצה בניתוח...)

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות