טחורים פנימיים.

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

23/06/2023 | 15:38 | מאת: אור

שלום מקווה שאוכל לקבל תשובה כאן אימי בת 90 יש לה בעית מוגלובין נמוכה היה לה דימום טחורים פנימי ויש חשש לדימום בקיבה שאולי הגורם לירידה שבמוגלובין היינו בבית חולים והיינו אצל פרוקטולוג שאמר לנו שעדיף לא לתת לה לעבור בדיקה פןלשנית שיכולה להזיק ואפילו לא טיפול מונע ( ולפני שנה קיבלה מנת דם ) וגם הופסק לה בהוראת רופאים מדללי הדם כי הם האיצו את הדימום , אך נאמר לנו שניתוח או בדיקה פולשנית לא מומלצת בגיל כזה , שנה לא היה לה ירידה במוגלובין מאז מנת הדם אבל עכשיו שוב יורד וירד ל8.9 ושקיבלה את מנת הדם זה היה על 10.4 השאלה מה עושים במצב כזה אם מדובר בדימום כלשהו במערכת העיכול אם במצב של גיל כזה כל בדיקה פולשנית יכולה להזיק? תודה

בכל גיל צריך לברר את סיבת הדימום ולנסות להפסיקו כדי להגיע להמוגלובין נמוך. אם אין דם גלוי ביציאה צריך להתחיל עם בדיקת דם סמוי. אם היא שלילית יש לחפש את סיבת האנמיה במקום אחר... אם יש דימום אדום וטרי ביציאה יש צורך בבדיקת פרוקטולוג. אם יש דם סמוי חיובי בצואה, ללא דם גלוי בצוא צריך לבדוק את מערכת העיכול כולה כדי לאתר את המקור ולעצור את איבוד הדם.

23/06/2023 | 18:58 | מאת: אור

היינו אצל פרוקטולוג והוא טוען שאי אפשר לעשות כלום עם טחורים פנימיים בגיל של אימי זה יכול להחמיר בדיקה כזאת, ובדיקת גסטרוסקופיה לקיבה נאמר לנו שזה יכול גם להיות קשה לה כי יכול להיום קרע בגלל הגיל והקיבה רגישה כך שנותרנו בלי אופציה אחרת ורופא המשפחה אומר שאין מה לעשות בגיל כזה מחכים לבדיקת דם נוספת בעוד כשבועיים לראות אם יש ירידה או עליה במוגלובין? אשמח לעצה אם יש פתרון אחר?

איני מסכים עם היועצים שלכם... ניתן לעשות בדיקה פרוקטולוגית וטיפול בטחורים, אם יש כאלה. גם גסטרוסקופיה ניתן לבצע

24/06/2023 | 21:04 | מאת: אור. P

אבל גסטרוסקופיה בגיל 93 עם מחלות כרוניות לא יכול להזיק? זה צינור שנכנס דרך הפה לתוך הלוע? ופרוקטולוג אמר שזה בדיקה פולשנית יתכן וידרש קשרים של הטחורים שיכול לגרום לכאבים חזקים? תודה

קשירה בד"כ אינה כואבת.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות