ניתוח לכריתת הסיגמואיד

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

10/06/2023 | 14:31 | מאת: נטלי

שלום ד"ר ! אני מועמדת לניתוח לכריתת הסיגמואיד עקב מחלת הסעיפים מה השיטה המומלצת לניתוח לפקרוסקופי או פתוח ? קראתי שבניתוח לפקרוסקופי החלמה יותר מהירה אך הדיוק והוצאת המקטע החולה לוקה בחסר שנית האם יתכנו כאבים בנוסף לצד שמאל גם בימין האם גם שם ישנם סעיפים ? כמה זמן החלמה נדרש להחלים מניתוח מהסוג הנ"ל? תודה על המענה שבת שלום

בשיטה הלפרוסקופית ההחלמה קלה יותר. לפני הניתוח מבצעים בירור של המעי הגס כדי לדעת איזה קטע צריך להסיר. סעיפים עצמם יכולים להיות לכל אורך המעי הגס ועצם נוכחותם לא מהווה הוריה לניתוח.

10/06/2023 | 18:27 | מאת: נטלי

שלום במידה ולא ניתן לבצע קולונוסקפיה אפשר לנתח ללא קולונוסקפיה ולראות את החלק שצריך להוציא תוך כדי הניתוח ? תודה רבה על המענה

כן

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות