??

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

20/05/2023 | 18:09 | מאת: אריאל

כאבי בטן תחתונה נוראיים יותר משנה. כרוני,כל יום כל היום! בקולונוסקופיה ראו נגיעות של דלקת ואפטה בסוף הדק. שללו קרוהן. מעי גס תקין. דמה מצלמה למעי דק נתקע ואמרו שלא יעשו מצלמה. אין סיבו. ככל שעבר הזמן והכאב הרוני החריף, נוספו תסמינים: נקודות אדומות קטנות ,שטוחות במקומות שונים בעור. ווסת-כואב בצורה בלתי רגילה ,דימום מאסיבי ומקבלת ווסת פעמיים בחודש (שללו בעיות בגניקולוגיה). יש קנדידה בלשון שפלוקנוזל ונסטטין לא העלימו אותה. כמובן שנתנו ישר כדורים נגד הכאבים (אמרו מעי רגיז) ,אבל כל סוג כדור מרדים גם במינון הנמוך ביותר והכאב רק מחריף. הכאב כה חמור שכואב לי פיזית לנשום. משהוא לוחץ בבטן ולא מאפשר נשימה רגילה ללא כאב. MRI וCT לא נתנו מענה. תחושת עילפון אחרי שירותים שלאחריהם הכאב הכרוני עולה מ-10 מתוך 10 ,ל-15 מתוך 10 כ-8 שעות לאחר היציאה. יש משיהוא שיודע לתת כיוון לריפוי ?

כדי להציע טיפול צריך להגיע לאבחנה. אולי ביופסיה עורית מה"פריחה" תוכל לתת רמז. באופן כללי את צריכה רופא סבלני שינהל את הבירור בניסיון להגיע לאיבחון נכון

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות