שאלות על עיכול ותוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

20/05/2023 | 09:27 | מאת: רינה

שלום רב, לפני שלושה חודשים בדיקות דם שגרתיות תקינות לגמרי למעט iron שיצא 35 כל שאר ערכי הברזל תקינים לגמרי)המוגלובין, טרנספרין וכו. לקחתי ברזל במשך חודש. לפני 3 שבועות התחילה יציאה רכה. מדובר ביציאה רכה די דייסיתית מסריחה פעם ביום בבוקר לפעמים צריכה להתאמץ כדי להוציא מלווה בגזים. לאחר היציאה מרגישה שלא הכל התרוקן וחוזרת שוב ואז שוב יוצאת במרקם דייסתי. כתוצאה מכך נוצרו טחורים. שמתי לב שבניגוב יש כמו גרגירים שחורים קטנטנים על ניר הטואלט בעת הניגוב. ביצעתי בדיקות דם כולל ברזל על נגזרותיו וכל הבדיקות יצאו תקינות לגמרי, כולל ערכי הברזל. נשלל הליקובקטר וצליאק. בדיקת צואה יצאה תקינה ללא דם. כמו כן ישנם גרפסים מרובים אחרי שתייה או אכילת מזון. מה יכולה להיות הסיבה ומה כדאי לבדוק? תודה רבה

20/05/2023 | 09:32 | מאת: רינה

שכחתי לציין שאין ירידה במשקל. ואין חום.

הפני השאלה לגסטרואנטרולוג

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות