דם בצואה ובטן קשה .

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

18/05/2023 | 09:53 | מאת: ספיר

שלום ד"ר. לפני שבוע בעלי הבחין בדם בצואה (יש לציין דם טרי, אדום) הדימום היה יומיים בערך והפסיק. מאז יש שינוי ביציאות - הוא לא מרגיש צורך ללכת לשירותים ולעשות. כאילו נעלמה התחושה הזו. זה היה מלווה בבטן קשה אך בלי כאבים. בלי הקאות ובלי ירידה דרסטית במשקל. היה אצל רופאת משפחה, בדקה אם מדובר בסדק ושללה את האופציה הזו. כרגע אנחנו לפני בדיקת קולונוסקופיה, אך אנחנו מודאגים מאוד. לפי מה שקראנו חוששים שמדובר במחלה. האם זה נשמע כמו תסמינים של המחלה?

לא ניתן לאבחן על פי התיאור בשאלה. שיבצע בדיקת הקולונוסקופיה להשלמת הבירור

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות