אבצס חוזר וטיפול בו....

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

09/05/2023 | 00:58 | מאת: אלמונית

שלום רב אני סובלת מאבצס בצד שמאל של הישבן מורסה עורית שחזר לי מספר פעמים לפני כמה ימים הרגשתי כאבים ושמתי על האיזור שמן עץ התה והםמע התנקז מעצמו האם לקחת אנטיביוטיקה או שאין צורך?ומה גורם להיווצרות אבצס על העור ?

אם המורסה התנקזה ואין כאב מקומי כנראה שאין צורך באנטיביוטיקה. הסיבה להיווצרות המורסה כינה ברורה. אם זה חוזר תמיד באותו מקום ייתכן שיש במקום מוקד דלקתי כרוני שאינו מחלים במלואו (או ציסטה של העור) ואז יש מקום לניתוח בהרדמה מקומית לכריתת המוקד הזה כדי למנוע אירועים חוזרים בעתיד

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות