תזונה לאחר ניתוח לפקרוסקופי לכריתת הסיגמואיד

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/05/2023 | 18:29 | מאת: נופר

שלום דוקטור שבת שלום ברצוני לשאול אותך בבקשה מדוע הדעות בין תזונאיות גסטרו לכירורגים שונות בנוגע לתזונה לחולי דיברקוליטיס לאחר ניחוח לכריתת הסיגמואיד מבחינה כירורגית המנתחים אומרים שניתן לאכול הכל מבחינת תזונאיות ישנן המשך הגבלות בנושא התזונה לא לאכול זרעים, פיצוחים, עשבי תיבול , שומשום , עגבניות ועוד רשימה ארוכה הרי מטרת הניתוח לאפשר לחזור לתזונה רגילה עד כמה שאפשר מדוע זה כך לדעתך ומניסיונך? אתן לך דוגמא היום ישבתי בבית קפה אני תחת תזונה דלת סיבים הזמנתי פיצה ללא זרעים , פטריות , עשבי תיבול ווכיוב רק לאחר שאכלתי חלק מהמנה שמתי לב שהיו בין הבצק לגבינה מעין גרגרים של זעתר או משהו אחר וברוטב העגבניות היו זרעים מדובר בכמות מעטה אומנם האם זה מסכן אותי ? אני חודש לאחר ניתוח איך ניתן ולאיזה הוראות עליי להישמע בנוגע לתזונה ? תודה רבה על המענה

יכולה לחזור לאכול כלכלה רגילה ללא מגבלות

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות