חשד לפיסטולה בין הרקטום לנרתיק

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

17/04/2023 | 23:34 | מאת: לילך

היי, רציתי בבקשה לשאול: 1. בעבר הייתה לי פיסטולה בפי הטבעת. בשנתיים האחרונות יש לי תופעה של יציאת גזים מהנרתיק. ביצעתי היום קולונוסקופיה שיצאה תקינה, ללא דלקת, למעט טחורים פנימיים. בבדיקת pet שביצעתי (מסיבה אחרת),לפני הקולונוסקופיה, נמצא"קליטה מוגברת באנוס יתכן דלקת?" האם יתכן שהממצא בpet קשור לטחורים? האם נדרש בירור נוסף לגבי הימצאות פיסטולה? בבדיקה ידנית פרוקטולוג לא הצליח להוכיח קיומה. 2. האם טחורים פנימיים יכולים לגרום לכאבים בעצם הזנב?

טחורים פנימיים אינם גורמים לכאב בעצם הזנב. מעבר גזים דרך הנרתיק מהווה סימן לפיסטולה בין מערכת העיכול לנרתיק. קולונוסקופיה לא בהכרח יכולה להדגים אותה. יש צורך בהמשך בירור

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות