כריתת סיגמואיד כתוצאה מדיברקוליטיס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

15/04/2023 | 22:56 | מאת: מאי

שבוע טוב דוקטור אני 13 יום לאחר ניתוח לפקרוסקופי לכריתת הסיגמואיד במעי הגס כתוצאה מדיברקוליטיס יש לי מספר שאלות ברשותך 1. ישנה בצקת נפוחה מעל התפרים במפשעה שעוד יותר התנפחה + כאבים בבצקת עצמה שלא היו , תקין ? 2.כאב בבטן תחתונה בשמאל חדש האם תקין? 3. בבדיקת סיטי בטן שעשיתי לפני 3 ימים נרשם : פיתולי המעי מצב אחרי סיגמואידקטומיה בסמוך לקו הסיכות נראית קולקציה מעוגלת עם האדרה היקפית בקוטר 5 ס"מ, מתאים לציסטה בשחלה מימין שגדלה בהשוואה לבדיקה קודמת ללא הסננת שומן ניכרת בסמוך סיטי בטן קודם לפני 5 שבועות התוספתן מעובה כפי שנראה בבדיקה קודמת עד 1.3 ס"מ עם הסננה קלה בסמוך יכול להתאים לאפדציטיס יש לציין שקיבלתי טזוצין דרך הוריד במשך 3 שבועות אין שינוי בבדיקה קלינית כאבים בבטן תחתונה וצד ימין מזה שבוע מעבדה תקינה כיצד אפשר לוודא שאכן מדובר בדלקת תוספתן ? מלבד בדיקת הסיטי ? תודה רבה על העזרה הדחופה

כנראה שמדובר בדלקת תוספתן

16/04/2023 | 10:29 | מאת: מאי

בוקר טוב ד"ר מה הדרך הכי מדויקת לבדוק דלקת בתוספתן מעבר לסיטי בטן שעשו אולטרסאונד, mri ? תודה רבה על המענה

Ct זו הבדיקה המועדפת

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות