פיסטולה רקטווגינלית ישנה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

30/03/2023 | 07:22 | מאת: שרון בק

מלבד כריתת רקטום שהוצע לי וסרובי לכך יש דרך לסגירת הפיסטולה? ניסיתי פקק, חוט סרטון זה היה רק בשביל כסף לרופא ותו לא הרפואה ככ לא מתקדמת בנושא הזה שניתנים טיפול אגרסיבי ולא טיפול מרפא שבעיני זה נורא. האם הרפואה התקדמה מעט בנושא זה?? 5 שנים עם הפיסטולה

לא ברור לי אם זו שאלה או ביקורת על התקדמות/אי התקדמות הרפואה.. קשה לייעץ ללא בדיקה גופנית והכרת המקרה. לעיתים אין מנוס מסטומה (זמנית) כדי לאפשר ריפוי הפיסטולה (לא מדובר להערכתי על כריתת רקטום).

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות