הכנה לקולונסקופיה וגסארוסקופיה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

08/03/2023 | 02:59 | מאת: אורית

אבי בן 84, מוזמן לקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בעקבות אנמיה, HB 10, פרטין 11, ברזל 21 כעת מקבל ברזל בעירוי(venofer) האם ומתי יש להפסיק עירוי ותרופות לפני הבדיקה? תודה

אין צורך להפסיק התרופות

08/03/2023 | 09:26 | מאת: אורית

שכחתי לציין שהוא מקבל גם פלביקס ואספירין, וגם ברזל בעירוי...מה לגבי מדללי הדם שמקבל?

את ההוראות המדויקות עליך לקבל מהרופא שיבצע את הבדיקה. נהוג להפסיק מדללי דם ( לעיתים יש צורך בייעוץ קרדיולוג או נוירולוג - תלוי בסיבה שבעטיה מקבל מדללים אלה) מכיוון שיש אפשרות לביצוע ביופסיה במהלך הקולונוסקופיה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות