שאלהלקראת ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

25/02/2023 | 15:20 | מאת: לונה

שלום רב, אני מועמדת לניתוח פיסורה בעוד כחודשיים לאחר שהטיפול השמרני לא הצליח. רקע קצר: סובלת ב-4 השנים האחרונות מפיסורה שבאה והולכת. בפעם הראשונה שהתגלתה הפיסורה, משחת אנטרולין עזרה מאוד אבל בפעם השנייה שחזרה הפיסורה לאחר כמה שנים, מרחתי משחת רקטוגסיק שעזרה מעט אבל הפיסורה לא באמת נרפאה והפרוקטולוג המליץ על ניתוח. אני שמחה שסוף סוף אוכל להיפטר מהסבל הזה. כאשר קבעתי את הניתוח לפני מס׳ ימים סירבתי להיבדק על ידי הרופא כי הכאבים כל כך עזים ואני זוכרת היטב כמה הבדיקה הרקטלית היא כואבת כשהפיסורה פעילה. הרופא הסכים הפעם ״לוותר״ לי אבל הוא טען שיהיה חייב לבדוק אותי לפני הניתוח… נשמע די הגיוני אבל איך אפשר לבדוק מטופל שסובל מכאבי תופת? זה נשמע כבר פחות הגיוני. האם רק מבט על פי הטבעת בלי בדיקה רקטלית אמיתית הוא אפשרי? הרופא טען שהוא חייב לוודא שאין זיהום או טחורים בנוסף לפיסורה… אבל אני באמת לא יכולה לדמיין איך מישהו נוגע לי באזור הזה מה דעתך?

ניתן לוותר על הבדיקה. בכל מקרה בשלב הראשון של פי הטבעת מבצעים בדיקה יסודית כשמטופל בהרדמה כללית ולא סובל. לא ברור לי למה את צריכה להמתין חודשיים לניתוח. במקרים של סבל כ"כ עז אני מנתח המטופל/ת תוך יום - יומיים....

28/02/2023 | 22:49 | מאת: לונה

תודה רבה על התשובה המהירה! לשמחתי הרבה הצלחתי להקדים את הניתוח לשבוע הבא. רציתי להתייעץ לגבי ההרדמה. קראתי שאפשר לבחור בהרדמה כללית או בהרדמה ספינאלית. אני אישית הייתי מעדיפה את ההרדמה הספינלית בגלל חשש מסוים מהרדמה כללית אבל הרופא המנתח ממליץ על הרדמה כללית. מה דעתך? האם יש שיטה מומלצת יותר או שזה לחלוטין נתון להחלטת המטופל? תודה מראש על התשובה

מציע הרדמה כללית

01/03/2023 | 14:11 | מאת: לונה

תודה רבה על המענה! שאלה אחרונה :) כמה זמן אחרי הניתוח מותר לחזור לבצע פעילות גופנית?

אפילו למחרת הניתוח..

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות