פיענוח ביופסיה חשד למחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/01/2023 | 18:13 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב אשמח לקצת מידע על משמעות הביופסיה. אציין כי בקולונוסקופיה כבר נרשם כי ככל הנראה מדובר במחלת קרוהן. כמו כן גם בדיקת CTE חיזקה את האינדיקציה כי אכן מדובר בקרוהן. אבחנה: 1. Terminal ileum Acute ileitis with granulation tissue formation. Small mucosal granuloma noted. 2. Cecum Colonic mucosa with surface erosion, chronic -active inflammatory infiltrate in Lamina propria and distorted architecture 3. Right colon Mild mucosal edema only 4. Left transverse colon Colonic mucosa with mild, focal increased Acute inflammatory infiltrate 5. Sigmoid rectum Colonic mucosa with lymphoid aggregate In lamina propria and mildly distorted Architecture. תודה.

מה השאלה לרופא? שאל את מי שביצע הקולונוסקופיה והביופסיות

11/01/2023 | 19:04 | מאת: NOT_FOUND

היי ד״ר אשמח לדעת על משמעות הממצאים ואם זה תואם חשד למחלת קרוהן או שישנם סימנים למשהו אחר (אם בכלל), התור נקבע לעוד כשבוע ומסיבות שאני מאמין טבעיות, אני די לחוץ ורוצה לדעת מה משמעות הדבר. בברכה.

כנראה רק מחלת קרוהן. רק מי שמכיר אותך, את התסמינים וביצע את הבדיקה יכול לתת תשובה מדויקת

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות