פיענוח mri, מה הלאה והאם מסוכן?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

04/01/2023 | 00:35 | מאת: לי134

תוצאות mri אגן: גודל תקין דופן שמור , שכבה אנדומטריאלית בעובי גבול עליון של נורמה . צוואר רחם ונרתיק ללא ממצא פתלוגי . שחלות הודגמו קטנות יחסית . לא ניצפו ממצאים חשודים ל- ENDOMETRIOMAS בשחלות . הודגם עיבוי קל של רצועה - SACROUTERINE דו צדדי . נוזל מעט מוגבר בחלל דוגלאס . יש לציין עיבוי חריג של דופן לקטע ארוך יחסית של איליום דיסטלי מלווה בריסטריקציה בבדיקת דיפוזיה , הדגשה של כלי דם מזנטריאלים בצורה של - COMB SIGN , היצרות לומין והרחבה קלה טרסטנוטית עם האדרה לאחר הזרקה בתבנית טראנס מוראלית . כמו כן , הודגמה אי סדירות לוחיות ארטיקולריות במפרקים סקרואילרקלים דו צדדי עם סקלרוזיס , האדרה לאחר הזרקת גודליניום . כיס שתן בעל דופנות סדירים . אין לראות קישרי לימפה מוגדלים . לסיכום : ------- 1. סימנים של - CROHN'S DISEASE פעילה עם מעורבות איליום דיסטלי ) אשר מתמזג עם שחלה ימנית ( מלווה בנוזל יתר בחלל דוגלאס ופרוליפרצייה של שומן סביב פיתול חולה . 2. שינוים של - SACROILIITIS דו צדדי סימטרי - יכול להתאים - ENTEROPATHIC ARTHROPATHY . 3. לא הודגמו בוודאות סימנים של - ENDOMETRIOSIS . - מומלץ ייעוץ גסטרואנטרולוגי . -האם פנייה לגסטרולוג יכולה לסבול דחיה של חודש? האם המצב מסוכן? -מהי המשמעות והסיבה של נוזל יתר בחלל הדוגלאס? תודה

תלוי בתלונות החולה וממצאי הבדיקה הגופנית. לא ניתן לייעץ כאן בלי הכרת המקרה וללא בדיקה גופנית

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות