כאבי בטן עליונה, אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

24/12/2022 | 22:29 | מאת: נווה

ד"ר אלון היקר, בן 20 לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח חסימת מעי דק, ללא כריתת מעי. לא חזר התאבון מהניתוח שלושה שבועות אחרי הניתוח, החלו כאבי בטן, בחילות, תחושת שובע 24/7, הרגשה כאילו מונח שם מדף. בדיקת צואה להליקובקטור שלילית. בדיקת קולונוסקופיה תקינה, בדיקת גסטרו בה נלקחו שתי ביופסיות מהאנטרום ומהתריסריון. הבדיקה התבצעה שהייתי בתוך חודש בו לקחתי הוגמנטין בעקבות חיידק שנמצא בהפרשה שיצאה מנקזים בניתוח. בעקבות החמרה בכאבים, הלכתי לגסטרו שאבחן זאת כדיספפסיה המשלבת את שני המרכיבים. 1. האם בדיקת ההילקובקטור אמינה תחת אנטיביוטיקה? (גם בגסטרו עשו אוריאזה שיצאה שלילית, עדיין היה בתוך החודש שנטלתי אנטיביוטיקה) 2. הדוקטור הסביר שזו התגובה של הקיבה לטראומה, רציתי להבין האם זה יושב על משהו נפשי, כתוצאה מחרדה? 3.כיון שאין לזה תרופה, לפי מה שהבנתי יש רק אמצעים להקלה כמו תזונה, כדורים להורדת חומציות וכו', האם זה הולך ללוות אותי לכל החיים? אשמח לשמוע על דרכים נוספות להקלה על הכאבים. תודה רבה, חנוכה שמח

לא כתבת מה היתה הסיבה לחסימת המעיים ומה נעשה בניתוח. חודשיים אחרי ניתוח ייתכנו עדיין תופעות כמו שאתה מתאר. עליך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג המכיר את מצבך.

24/12/2022 | 22:55 | מאת: נווה

הסיבה לניתוח היא באנד חוסם הבאנד נכרת

24/12/2022 | 22:56 | מאת: נווה

הניתוח היה פתוח מעל ומתחת הטבור הכאבים כעת הם הרבה יותר למעלה

נשמע שהכאב לא קשור לניתוח. קשה לייעץ בלי הכרת המטופל וללא בדיקה גופנית. פנה לגסטרואנטרולוג

25/12/2022 | 23:33 | מאת: נווה

תודה רבה על המענה (-:

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות