דיברקוליטיס לאחר אשפוז

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

03/12/2022 | 18:44 | מאת: מאי

שבוע טוב דוקטור לפני 7 שבועות עברתי ניתוח חירום עקב פרפורציה ופריטוניטיס במעי כתוצאה מדיברקוליטיס בניתוח בוצעו שטיפות וניקוז הדלקת קיבלתי אנטיביוטיקה דרך הוריד לי ימים רוצפין וציפרודקס ושבוע נוסף בצורה פומית בבית 1000 מג ליום נכון להיום יש עדיין כאבים בבטן תחתונה מדדי דלקת תקינים נכון לשבוע שעבר בוצע סיטי לפני מספר ימים נכתב בקצה סעיף שהיה מודלק מודגם תהליך רקמתי בין לולאות מעי דק בקוטר של 2.5 *2.3 ככל הנראה מדובר בשארית של פלגמון מה הכוונה ? מה הכוונה לפלגמון ? האם דורש טיפול ? תודה רבה על המענה העזרה שלך מבורכת כמו תמיד !!!

03/12/2022 | 18:46 | מאת: מאי

דוקטור שכחתי לציין שביומיים האחרונים יש לי תחושה של מזון שנתקע בבית החזה שאני אוכלת כאילו המזון לא יורד לקיבה כנל גם לגבי שתיית מים כאילו נעצרים בבית החזה בנוסף קוצר נשימה במאמץ הכי קל כולל באוכל בצעתי גסטרו קופיה לפני 8 חודשים שהיתה תקינה בצילום וושט עם בליעת בריום אובחן ריפלוקס עד השליש העליון של הוושט לפני כ10 חודשים האם התופעות הנ"ל יכולות להיות קשורות למה שעברתי דיברקוליטיס, נקב במעי? תודה רבה על המענה

פלגמון זה תהליך דלקתי והטיפול בו הוא טיפול אנטיביוטי. ההפרעה בבליעה אינה קשורה לדלקת במעי הגס. עברת בירור של הושט שלא העלה ממצא וכנראה מדובר בהפרעה תפקודית. לייעוץ גסטרואנטרולוג

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות