שלשולים וגזים שנמשכים תקופה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

01/12/2022 | 21:27 | מאת: גדי

שלום דוקטור. קיבלתי מרשם לנקסיום 20מג לפני שבועיים בגלל כאבי קיבה שקשור להרניה. לאחר 3 ימים פיתחתי שלשול חריף 6-7 פעמים ביום שבו השלשול צהוב חרדל עם ריח ממש חזק והמון תזוזות במעיים כמעט כל רגע יש תזוזה. אני כמעט אף פעם לא סובל משלשולים. ישר הפסקתי את התרופה אבל השלשול המשיך ולכן לקחתי קלבטן אשר גרם לי לעצירות כואבת אך הצואה הפכה שוב למוצקה. הפסקתי את הקלבטן בגלל הרבה תנועות מעיים ואי שחרור גזים שגרם לכאבי תופת בבטן התחתונה. השלשולים חזרו שוב והפכו ליותר מימיים מאחר ואני אוכל פחות כי כבר כואב לשלשל. האם מה שתיארתי כאן יכול להיות Clostridioides difficile ? אני בן 29 בחור בריא בדרך כלל. תודה רבה

עליך לשלוח בדיקת צואה לתרבית ופרזיטים. להתייעץ עם גסטרואנטרולוג

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות