טיפות של דם טרי בניגוב

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

15/11/2022 | 16:55 | מאת: שיר

שלום, אני בת 35, לאחר שתי לידות. מזה לפחות שנתיים (מאז לידת בני הבכור) יש לי לעתים טיפות של דם בניגוב לאחר יציאה. לא ראיתי דם באסלה, רק טיפה או כמה טיפות קטנות בניגוב. פרוקטולוג בדק אותי ולא מצא שום דבר והפנה אותי לגסטרולוג שאמר שהפרוקטולוג לא יכול לבדוק טחורים פנימיים עם המכשיר שלו וניתן לעשות זאת רק עם מצלמה הפוכה ולהערכתו מדובר בטחורים פנימיים. הוא אמר שדם טרי לא מאפיין גידול סרטני במעי אלא יותר דם שמתעכל עם הצואה ולכן טיפות של דם בניגוב לא מעידות על גידול במעי. מה גם שאני צעירה. הוא הפנה אותי לקולונוסקופיה ליתר ביטחון. שאלתי היא האם נשמע שמדובר במשהו רציני? האם הגסטרו צדק וזה לא תסמין המאפיין גידול סרטני וייתכן שזה טחורים פנימיים למרות שבדיקת פרוקטולוג יצאה תקינה? לחוצה מאוד, אודה לתשובה

הבדיקה המדויקת יותר לדימום מפי הטבעת היא ע"י פרוקטולוג. לבדיקת המעי הגס יש צורך בבדיקה של גסטרואנטרולוג. הסיפור שלך אינו מחשיד לבעיה חמורה. לכל היותר פני לבדיקה אצל פרוקטולוג אחר

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות