אבחון של קרוהן או זיהוי מחלה אחרת

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/11/2022 | 07:53 | מאת: מנחם

שלום, לפני כ-4 חודשים התחילו לי כאבי בטן ברום הבטן ולאט לאט נדדו לצד ימין תחתון. קיבלתי הפניה למיון עם חשד לאפנדציט. עשו לי בדיקת crp שהייתה קצת גבוהה ועשו לי ct שהדגים עיבוי קל באליום סופי במעי הדק לאורך 6 סנטימטר. נתנו לי טיפול בכדורי אנטיביוטיקה שלא עזרו בכלל. הכאבים נמשכו והמשכתי להשלח לבדיקות: עשיתי קולונסקופיה שיצאה תקינה אך לא הצליחו להכנס לאליום הסופי של המעי הדק ולקחת ביופסיה. הביופסיה במעי הגס שלקחו יצאה תקינה. לאחר מכן עשיתי mre שהראה כמו הסיטי עיבוי קל באליום הסופי לאורך 6 סנטימטר של המעי הדק ושום דבר מעבר לכך. המשכתי לבדיקת קלופרטקטין שנתנה תוצאה של 290, ולאחר שבועיים עשיתי שוב ותוצאות הבדיקה הראו קלופרטקטין 52. עשיתי שוב בדיקת crp וגם המדד הזה התנרמל וכל שאר בדיקות הדם יצאו תקינות. בדיקות צואה של דם, פרזיטים, מזיקים, וכו יצאו שלילים. בדיקת הליקובקטר יצאה שלילי. נשלחתי לעשות בדיקת קפסולה שלא הראתה ממצאים של מחלת מעי דלקתית. ניסתי דיאטת foodmap לבקשת הרופא שלא עזרה. במהלך התקופה הזאת ירדתי 10 קילו. אני לא משלשל, יציאות רגילות לגמרי. יש לי כאבי בטן בצד ימין תחתון שלפעמים גם צד שמאל מעורב או רום הבטן שמקרינים לי למותניים ולגב. יש ימים הכוללים בחילות, חולשה והרגשה כללית רעה. שללו לי אבנים בכליות או בעיות אורולוגיות למינהם. מחלות רקע: מעי רגיז, צרבות שהיו לי הייתי מטופל בנקסיום פעם בשבוע, אך מאז שהכאבים התחילו לי הצרבות עברו לגמרי ואני ללא תרופות בכלל. הרופא גסטרו שלי שולל בתוקף מחלת קרוהן אבל גם אין לו טיפול לתת לי או שם למחלה / בעיה שכרגע נמצאת. אין שום תרופה שניסיתי שמקלה על הכאבים שום משכך כאבים לא עוזר לי. 1. אם זה לא קרוהן מה זה כן? 2. מה הסיכוי שהוא מפספס פה את האבחנה?

נראה שעברת בירור מאד מקיף וכנראה שלא מדובר במחלת קרוהן. צריך להמשיך ולברר את מחלתך. יש לשלול למשל לימפומה של המעי הדק או מחלות אוטואימוניות. שרופא המשפחה שלך יחד עם הגסטרואנטרולוג ימשיכו בבירור

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות