אבצס פריאנלי? איך מטפלים?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

04/11/2022 | 21:05 | מאת: רונן

שלום ד"ר, אני נמצא בטיול ארוך בחו"ל. לפני זמן מה סבלתי מפיסורה שטופלה בדרך שמרנית. לני מספר ימים הרגשתי גוש קטן וצורב בשולי פי הטבעת. האם ייתכן ומדובר באבצס? מה הטיפול והאם זה עובר מאליו? אני שואל כיוון שאני נמצא בטיול וזה מציק ולא נעים ורוצה טיפול מהיר ויעיל. תודה!

נשמע יותר כהתקף קל של טחור חיצוני. לא ניתן לאבחן ללא בדיקה גופנית

05/11/2022 | 06:24 | מאת: רונן

תודה ד"ר . האם זה יכול לנבוע משימוש ממושך ברקטוג'סיק? מורח כבר כחודשיים לטיפול בפיסורה. האם רקטוג'סיק יכול להחמיר טחורים או לגרום לטחורים חיצוניים? תודה!

לא

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות