טחורים. פיסורה. צניחת אגן. לא מוצאת מוצא...

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/09/2022 | 09:28 | מאת: רוני

שלום רב דוקטור, אני בסיחרור הזה מתחילת השנה... לפני היו לי טחורים, בשליטה. ואז יום אחד זה התפרץ. זה לא מלווה בדם. נדיר מאוד מאוד שכן וגם אז, טיפה. הגיוני שזה קשור לגנטיקה, לישיבה (עובדת על מחשב), פעילות גופנית סבירה ותזונה גם. בת 58. אז עכשיו, על בסיס יומיומי לוקחת פגלקס או שיזיפים יבשים שמשאירה במים וגם מים עם לימון ושמן זית לעיתים, סלק לעיתים, כל מה שעוזר. כל בוקר אחרי ההתרוקנות (שבד״כ לא תהיה מלאה אבל חשוב לי יותר לא לשהות בשירותים מעל 12-15 דקות ולא להתאמץ), נשכבת במיטה על הבטן ל 20-30 כדי שמשהו פנימי שמתנתק ישוב למקומו.. אני ממש מרגישה איך הוא שב ולפני כן ניתן להרגיש את הבליטה שלו בקרקעית האגן. אם הקיבה בגושים רגילים (לא עצירות) זה מספיק לטחורים לצאת. יש גם פיסורה קטנה... לא היסטרית. זה כמובן מאוד מטריד, מעייף לעיתים, קוטל ספונטניות. מאוד קשה להתנייד בעולם הרפואה ולמצוא מזור לבעייתיות הזו כי כל רופא מתמחה במשבצת הקטנה שלו ואין ראיה כוללת והסתכלות רחבה יותר. אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי על השאלות הבאות: 1. פגלקס ודומיו - זה משהו שניתן לקחת יום יום כל החיים? האם הוא פוגע במשהוא? אולי אפילו בספיגה של וייטמינים/מינראלים או אחר 2. מי/מה יכול לעזור לצניחה המוזרה? ממה היא נגרמת? פיזיותרפיה לנושא עוזרת? 3. האם יש דרך/סיכוי להחלמה מאלה מכל החבילה הזו, מנסיונך. עייפתי מההתעסקות הבלתי נגמרת הזו... מודה לך מאוד.

לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית

13/09/2022 | 22:55 | מאת: רוני

על השאלה הזו אולי כן תוכל לענות? 1. פגלקס ודומיו - זה משהו שניתן לקחת יום יום כל החיים? האם הוא פוגע במשהוא? אולי אפילו בספיגה של וייטמינים/מינראלים או אחר

ניתן לקחת לאורך זמן ללא חשש

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות