תוצאת mri עזרה עם פיענוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

02/08/2022 | 15:16 | מאת: חוששת

בבקשה עזרה בתרגום לעברית, אני אחרי שני ניקוזים (אחד בימין והשני בשמאל) בהפרש של שבוע אחד מהשני. נעשו לפני כחודשיים וחצי. נכון פצע ימין סגור. פצע שמאל מעט פתוח אך כבר לא מפריש. הMRI נעשה לפני כשבועיים. מה עלי לעשות עכשיו?

02/08/2022 | 15:18 | מאת: מצרפת פענוח

גם בבדיקה הזו נראים סימני מחלה דו צדדית: מימין נראה טרקט ארוך, שנמשך לאורך רוב החלל האיסכיו-אנלי, מהאספקט הלטרלי שלו במהלך מדיאלי וקאודלי, לכיוון פני העור בחריץ העכוז, כ- 15 מ"מ דיסטלית לפתח פי הטבעת. אורך הטרקט כולו כ- 60 מ"מ. קוטרו האקסיאלי המירבי כ- 11 מ"מ. נראית הסננה/האדרה במישורי השומן סביבו. בחלקו הקדמי יש רושם שמגיע עד לאספקט הימני של הוולווה. לא זוהה קשר ברור בין ממצא זה לדופן האנוס. גם משמאל נראה טרקט אלכסוני, שנמשך מחלקו התחתון של החלל האיסכיו-אנלי השמאלי אל פתח בעור באספקט השמאלי של חריץ העכוז, כ- 30 מ"מ דיסטלית לפתח פי הטבעת. אורך טרקט זה כ- 40 מ"מ. גם כאן לא זוהה קשר ברור בינו לבין דופן או חלל האנוס. לא זוהה ממצא שמערב את הרקטום. אין נוזל חופשי או קולקציה בחלל האגן לסיכום: 1 .סימני מחלה פרי אנלית דו צדדית כמתואר, נרחבת יותר מימין, אך לציין שבשני הצדדים לא זוהה קשר ברור בין ממצאים אלו לבין דופן האנוס וחללו.

השאלה לא ברורה. יש לך כנראה 2 פיסטולות וכנראה תצטרכי ניתוח לטיפול בבעיה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות