יציאה של הרקטון ושלשולים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/07/2022 | 09:26 | מאת: תמר

שלום, אני בת 35 ויש לי שלשולים על בסיס די יומיומי. הסיבה עדיין לא ידועה, אבל בבדיקה (כבר כמה שנים. אף רופא עד היום לא מצא סיבה). היום בבוקר לאחר הטלת הצואה הרגשתי כאילו אני צריכה עוד, רק שזה היה תקוע. הבנתי מהר מאוד שזה הרקטום ודחפתי אותו בחזרה. קרה בעבר שיצא לי הרקטום מיד לאחר שלשול. בבדיקות ראו ששרירי האגן בסדר. מה דעתך? זה נראה לי לא תקין, אבל אני כבר ממש לא בטוחה. אני מבצעת פעילות גופנית על בסיס יומיומי וכמו שכתבתי, משלשלת על בסיס קבוע. תודה

השאלה לא ברורה. בכל מקרה יש צורך בבדיקה גופנית שאינה יכולה להיות מוחלפת בתיאור במילים...

28/07/2022 | 21:55 | מאת: תמר

תודה על המענה. כתבתי שהבוקר יצא לי הרקטום בעת הטלת צואה. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה. שבדקו את שרירי האגן, אמרו שאין בעיה ושזה יכול לקרות. השאלה היא אם זה באמת תקין. אם לא תקין, על איזו בדיקה אתה ממליץ?

כבר עניתי שיש צורך בבדיקה גופנית אצל פרוקטולוג

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות