אבחנה של גוש בשד אצל גבר

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

25/07/2022 | 08:35 | מאת: יניב

שלום דוקטור אני גבר בן 65 בריא עד עכשיו וללא סרטן במשפחה .מיששתי גוש בחזה ולכן הלכתי לכירורג שהפנה אותי לממוגרפיה ששם נמצא גוש 8 מילימטר BIRADS 4A .חזרתי אליו והוא כתב לי הפניה לביופסיה להסרת כל הנגע ,בתיאור הגוש הוא כתב שזה גוש נוקשה אבל נייד ורגיש במגע .קראתי באינטרנט שבדרך כלל עושים בדיקת ביופסית מחט .האם בגבר הסיפור הוא שונה וביופסית מחט לא מספיקה כי היא יכולה לפספס סרטן ? תודה רבה

ביופסית מחט זהה בגבר ובאישה. דוקרים את הגוש במחט עבה יחסית המוציאה קטע/י רקמה הנשלחים לבדיקה פתולוגית. המשך טיפול בהתאם לתוצאות. הגוש אצלך לפי ממצאי הממוגרפיה הוא ברמת חשד נמוכה לגידול סרטני כך שיש מקום לאופטימיות רבה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות