ניתוח תיקון צניחת מעיים במהלך אחד או שני מהלכים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

14/07/2022 | 07:35 | מאת: רונית ניק ניים שם כינוי

לד''ר שלום השאלה היא שאלה כללית בגישה של ניתוחי רקטליים בצורה כללית לאדם שיש לו צניחת מעיים גדולה של כ 14 ס''מ ובדגש שלאותו אדם נמצא מתאים לגמרי לעבור ניתוח בגישה בטנית שתי שאלות כלליות אחת היא מנקודת מבט מבחינת אחת של בטיחות סיכון והשנייה מנקודת מבט שנייה של סיכוי הצלחה של הניתוח כשייש שני אפשרויות לעבור את ההליך אפשרות א אוליי כדאיי מראש לחלק את הניתוח לשני מהלכים , כלומר לעבור ניתוח ראשון שבו הוא ניתוח קל ופחות מסוכן , שבו בגישה דרך הבטן רק שמים רשת ללא כריתה , בתקווה שהרשת תספיק ולא תשאר צניחה, ו אם בכל זאת נותרת צניחה , אז לאחר כמה חודשים שלהמתנה שהרשת מתקבעת, לאחר תקופה לעבור ניתוח תיקון צניחה נוסף בגישה דרך פי הטבעת אפשרות ב לעבור ישר ניתוח בטני שכולל ישר כריתה ורשת השאלות מה מהאפשרויות הנ''ל יותר עדיף 1.מה משני האפשרויות הנ''ל יותר עדיף כאשר מתייחסים לאפשרויות רק מנקודת מבט של בטיחות וסיכונים 2.ומה משני האפשרויות הנ''ל יותר עדיף אם מסתכלים על שני האפשרויות רק מנקודת מבט של הצלחה של תוצאה סופית יותר טובה

השאלה מאד מסורבלת ומבולבלת. עושים ניתוח אחד ומתאימים את הגישה הניתוחית למצב החולה. במקרה של כישלון שוקלים איך כדאי לתקן.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות