קולונוסקופיה ושילוב ניתוח תיקון צניחת מעיים דרך הישבן

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

14/07/2022 | 02:48 | מאת: רונית שם כינוי ניק ניים

לד''ר שלום , אני שאלתי לפני כשבועיים לגבי אישה מבוגרת 83 אחרי ניתוח תיקון צניחה ברשת בלבד , שהותיר צניחה של כ 4 ס''מ , שאמורה כעת לעבור קולונוסקופיה כך שבמידה והיא תמצא תקינה , יהיה ניתן לעשות ניתוח תיקון צניחה בגישה דרך הישבן , השאלה הייתה מאחר וההערכות לבדיקה היא הערכות קשה של 3 ימים משלשלים , וגם הבדיקה תעשה בהרדמה מלאה בשל בעיות של אי ספיקת לב , השאלה שהייתה לד''ר האם לא ניתן לעשות את הניתוח ישר לאחר הבדיקה באותו מעמד ישר כדי לחסוך את ההכנות והרדמה חוזרת , תשובת כבוד הד''ר הייתה שלא נראה מפני שהבדיקה נעשית במקומות שונים ,כלומר בעיה טכנית . אם אפשר להוסיף שאלה נוספת , במידה והיה ניתן לעשות הכל בבית חולים פרטי בתשלום , מבחינה טכנית במידה והבדיקה קולונוסקופיה יוצאת תקינה , ואם תיאורטית היה ניתן לסדר ש המכשור של הבדיקה קולונוסקופיה היה נמצא באותו בחדר ניתוח , האם טכנית ניתן יהיה לעשות המשך ישר של הניתוח תחת אותה הרדמה ישר אחרי קולונוסקופיה, האם משהוא מהליך הבדיקה של הקולונוסקופיה מונע המשך ישיר לניתוח, למשל האם הניפוח של המעיים מהקלונוסקופיה עשוי להפריע לעשיית ניתוח דרך הישבן או שלדעת הד''ר זה תיאורטית ניתן להערך לדבר שכזה

קולונוסקופיה מבוצעת תחת טשטוש שזו הרדמה קלה ולא תחת הרדמה כללית הדרושה לניתוח. בנוסף-ניתוח דרך פי הטבעת ניתן לעשות גם בהרדמה איזורית (משהו דומה לאפידורל שנותנים ליולדות). הציוד וחדר הפעולות/ניתוח שונים לשתי הפעולות. לאחד את שני הדברים לביצוע באותה פעם זה מסורבל, בעייתי ולא מקובל. בוודאי שאצל אישה מבוגרת כמו שתיארת , כל פעולה צריכה להתבצע בתנאים האופטימלים שלה. צריך ללכת במסלול המוכר והבטוח: קולונוסקופיה במכון הגסטרו, ניתוח בחדר ניתוח.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות