כאבי תופת חודש אחרי כריתת טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

09/07/2022 | 04:06 | מאת: Adi

שלום, חודש אחרי כריתת טחורים. אני סובל מכאבי תופת, לפעמים משכחי כאבים עוזרים ולפעמים לא ) לוקח אופטלגין ונורופן, בהתחלה ואבן היה עוזר לי לישון בלילה אבל עכשיו לא משפיע. לקחתי טרמדקס בשבועיים הראשונים ואני חושב שגם לא השפיע. יש לי רוקסט אבל אני מפחד לקחת מכיוון שעלול לגרום לעצירות. לוקח שמן פרפין כף ביום )יותר מזה גרם לי לשלשול( באיזור הניתוח התפתחה בצקת שמרגישה לי קשה וגדולה יותר אחרי יציאות, בביקורת הרופאה המנתחת אמרה שההחלמה נראית תקינה וזה יכול לקחת עוד זמן )בדיקה חיצונית בלבד בגלל הכאבים(. עושה כמה שעות של אמבטיות כל יום. בין 2-4 יציאות ביום. שותה המון ומקפיד על דיאטה עשירה בסיבים אני חייב עזרה, בבית כבר חודש וכל החיים שלי סןבבים סביב הכאב. מה יכול לעזור לכאבים? ולהביא להחלמה?

ההחלמה מניתוח טחורים היא אכן קשה. בד"כ נמשכת בסביבות שבועיים-שלושה. אם אחרי חודש עדיין יש סבל עז כל כך עליך להיבדק שוב אצל המנתח/ת

11/07/2022 | 21:44 | מאת: Adi

לאחר שמשכיי הכאבין הפסיקו להשפיע פניתי חמיון ואמש נוקז לי אבצס גדול מאוד. האם התפתחות הזיהות היא כתוצאה מהניתוח? תוך כמה זמן מתפתח אבצס? יכול להיות שבביקורת מספר ימים קודם לכן ההתקשות הייתה בצקת ורק ביממות האחרונות התפתח אבצס כל כך גדול? בינתיים הכאב הוקל מאוד. החתך פתוח ומפריש מעט מוגלה ואני מטופל באנטיביוטיקה ומשככי כאבים

האבצס הוא כנראה סיבוך של הניתוח וטופל כראוי ע"י ניקוז ואנטיביוטיקה. מתי התפתח קשה לדעת. העיקר שתחלים עכשיו במהירות וללא כאב

12/07/2022 | 19:35 | מאת: Adi

איך אפשר לדעת מהו טווח הכאב הנורמלי ומה מחייב בדיקה? בדיעבד אם הייתי פונה למיון מוקדם יותר היו מגלים את האבצס בשלב מוקדם. אני כעת בבית ועדיין סובל מכאבים אחרי יציאות: באיזור החתך של ניקוז האבצס. בפי הטבעת תחושת לא נעימה יחד עם כאב אחרי יציאה רכה מאוד שהייתה לי עכשיו. מתי הכאב לא סביר? מה עוד יכול להתפתח?

אין כזה דבר טווח כאב נורמלי. אם יש כאב שהוא חריג בעוצמתו או במשך שלו צריך לפנות לבדיקת רופא

18/07/2022 | 23:45 | מאת: Adi

שלום דוקטור... כאמור עברתי שני ניתוחים ואני עכשיו בהחלמה כואבת משניהם. כיצד ניתן לדעת האם אזדקק לניתוח נוסף לסגירת פיסטולה? כעת אני עם חתך פתוח של האבצס שיוצאות ממנו הפרשות מעטות. במהלך היום אני מרגיש שכשאני "לוחץ" את הבטן להוציא גזים, הם יוצאים גם דרך החתך. האם זה דבר טבעי באבצס? חלק מתהליך ההחלמה? האם יש אפשרות לגרום לפיסטולה להיסגר באופן טבעי ללא ניתוח? דרפ לשמור שלא יווצר אבצס נוסף? תודה רבה על המענה! לצערי אני כמעט חודש וחמי סביב הנושא וכמעט של מתפקד או עובד

לא ניתן לחזות איך תהיה ההתפתחות/החלמה של הפיסטולה. תלוי איך ולאן בוצע הניקוז. לא ניתן להוסיף ללא בדיקה גופנית...

17/02/2024 | 15:15 | מאת: ד

הי עדי אני חודש אחרי ניתוח טחורים ואני מרגיש שיש פצע שורף שלא מחלים. אחרי כל יציאה רכה אני מרגיש כאבים וסבל. איך אתה היום זה עבר לך לגמרי? איך הרגיש טצלך האבצס?

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות