ניתוח טחורים חיצוניים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/06/2022 | 17:15 | מאת: דוד

שלום דוקטור אני בן 40 ומאובחן עם טחורים חיצוניים ופנימיים דרגה 2-3 ללא דימום ורקטוסקופיה תקינה. ברצוני לעבור ניתוח לטחורים החיצוניים כי זה ממש מציק, ונאמר לי שאני חייב לעבור קולונסקופיה לפני התהליך. השאלה שלי היא האם זה באמת הכרחי לעבור קולונסקופיה כשמדובר בהסרה של חיצוניים בלבד? או שזה נתון לשיקול דעתו של המנתח בלבד ואני יכול למצוא מישהו שיסכים לעשות את הניתוח ללא הקולונסקופיה.

לדעתי אין צורך בקולונוסקופיה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות