שאלות לגבי ניותו.......

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/06/2022 | 16:48 | מאת: ג

שלום בת 47, לפני עשר שנים עשיתי ניתוח לכריתת 4 טחורים גדולים ומדממים, השאירו לי קפלי עור שמתנפחים אחרי יציאה ונראים כמו הטחורים שהיו פעם, הם מדממים לי אחת למספר חודשים לשבועיים/חודש ואז זה עובר ואחרי 3-4 או יותר זה שוב חוזר, גם היתה פיסורה לא מזמן אחרי יציאות קשות בגלל מזון שלא מתאים וגם חוסר בשתיה וסיבים. הרופא שלח לעשות קולונוסקופיה. וגם שכדאי שאקשור את הטחורים הפנימיים שראה לאחר שהכניס מיכשור. האם עליי לעשות קולונסקופיה? אבא שלי מעל גיל 75 עושה ומגלים לו גידולים שפיריים וכורתים לו. והאם גידולים גנטי?

הקולונוסקופיה אינה קשורה לטיפול בטחורים. את צריכה לבדוק את המעי הגס בגלל הפוליפים המתגלים אצל אביך

29/06/2022 | 19:39 | מאת: ג

הרופא לא ידע על אבי, הוא טען שבגלל הדימום כדאי שאעשה. הדימום זה עקב טחורים פנימיים שנשארו לי מניתוח קודם, הדימומים מגיעים פעם בשלושה- ארבעה חודשים נעלמים לגמרי ושוב חוזרים אחרי תקופה של מספר חודשים שלא היה דימום כלל, הדימומים נמשכים בכל פעם שבועיים בערך. הדימום תמיד טרי, היציאה תמיד בצבע רגיל, אין לי כאבי בטן.האם בכל זאת עליי לעשות? הרופא בדק את הבטן, מישש אותה וכתב שתקין. האם פוליפים הם גנטים/תורשתיים?

פוליפים וגידולים במעי הגס הם בחלקם על רקע גנטי. לכן מי שיש לו סיפור במשפחה צריך להיות במעקב יותר הדוק מאוכלוסיה רגילה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות