אבצס בפי הטבעת -הפצע לא נסגר לאחר ניקוז המורסה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

14/06/2022 | 17:20 | מאת: אלון מאיר

אני בן 60 עברתי ניתוח לפני חודשיים לניקוז אבצס בפי הטבעת. מאז אני עושה שטיפות לאחר כל יציאה ואמרו לי שהפצע ייסגר לבד.אך כל יציאה זה נפתח ולא נסגר.אין הפרשות.איך המורסה ייסגר לאחר ניתוח אם הוא קרוב ממש לפי הטבעת?

ברוב המקרים אחרי ניקוז מורסה בפי הטבעת נשארת פיסטולה הדורשת ניתוח. לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות